12 Ιουνίου, 2024

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μεταπτυχιακές σπουδές

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εισαγωγή 40 μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  (ΦΕΚ  7441Β’/29-12-23) για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Η συνολική διάρκεια των σπουδών για το Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης είναι δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η διδασκαλία των μαθημάτων εκτείνεται σε δύο διδακτικά εξάμηνα (4 μαθήματα στο Α’ Εξάμηνο και 3 μαθήματα στο Β’ Εξάμηνο), ενώ η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας πραγματοποιείται στο δεύτερο εξάμηνο. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα επιτελείται στην έδρα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Πάτρα, Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακα λαμβάνοντας υπόψη την διαθεσιμότητα των εργαζομένων μεταπτυχιακών φοιτητών και έως 35% με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. και την απόκτηση Δ.Μ.Σ. προβλέπονται συνολικά δίδακτρα 3.000 ευρώ τα οποία θα καταβάλλονται τμηματικά.

1. Σκοπός Π.Μ.Σ.

Το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), είναι διεπιστημονικό και θεραπεύει τα πεδία των Τεχνολογιών Πληροφορικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό υπηρεσιών της Λογιστικής, της Ελεγκτικής, της Φορολογίας και της Χρηματοοικονομικής σε εφαρμοσμένο επίπεδο.

Το ΠΜΣ εισάγοντας τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στην αυτοματοποίηση της λογιστικής, της χρηματοοικονομικής και του ελέγχου παρέχει ένα δυνατό, καινοτόμο και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ώστε να ξεχωρίζουν στην αγορά εργασίας, μιας και το συγκεκριμένο ΠΜΣ είναι το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που εισαγάγει τους φοιτητές του στην έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού του λογιστικού γραφείου.

Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα αναγνωρίζεται ως συναφές για θέσεις ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού καθώς επίσης και για θέσεις ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής (SOFTWARE-HARDWARE)σε προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

2. Κατηγορίες εισαγομένων φοιτητών/τριων

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί όλοι οι πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, πτυχιούχοι Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ και πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ και Αστυνομικών Ακαδημιών.

3. Αριθμός εισακτέων

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 προβλέπεται η εισαγωγή 40 εισακτέων φοιτητών/τριων.

4. Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με συνυπολογισμό των παρακάτω κριτηρίων, το καθένα από τα οποία αποδίδει συγκεκριμένο αριθμό μορίων:

  • Βαθμός πτυχίου/διπλώματος: 40%
  • Επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας: 5%
  • Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, Ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια: 5%
  • Κατοχή άλλων Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών: 5%
  • Συναφή επαγγελματική εμπειρία: 10%
  • Συνέντευξη του υποψηφίου ενώπιον της ΕΑΥ: 35%

5. Φάκελος Υποψηφιότητας – Αίτηση και Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή οι υποψήφιοι/ες, είναι:

  • αίτηση συμμετοχής (ηλεκτρονικά και σε έντυπη μορφή),
  • αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών,
  • πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
  • βιογραφικό σημείωμα,
  • αποδεικτικά ερευνητικής δραστηριότητας, (εάν υπάρχουν)
  • αποδεικτικά επαγγελματικής δραστηριότητας, (εάν υπάρχουν)
  • τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές. Οι επιστολές πρέπει να υπογράφονται από μέλη ΔΕΠ του εκπαιδευτικού Ιδρύματος του υποψηφίου ή από μέλη ΔΕΠ άλλων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι εξοικειωμένα με την επιστημονική κατάρτιση του υποψηφίου)
  • φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας,
  • αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2) η οποία πιστοποιείται όπως ορίζεται από το άρθρο 1 του π.δ. 146/2007,την παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 116/2006 και τον Α.Σ.Ε.Π. Οι πτυχιούχοι αγγλόφωνων πανεπιστημίων απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις για την καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, η Σ.Ε. του ΠΜΣ, θα αποφασίζει για τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων προκειμένω να διαπιστώνεται η επάρκεια στην αγγλική γλώσσα (είτε με γραπτές, είτε με προφορικές εξετάσεις).
  • Βεβαίωση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, (εάν υπάρχει).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται :

α) από τον διευθυντή του προγράμματος Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Θανάσα, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, email:thanasasgeo@upatras.gr

β)από την γραμματέα του ΠΜΣ κα Αραβαντινού Αθηνά, τηλ. 2610-962866

γ) στην ιστοσελίδα : https://ditaf.upatras.gr/

δ) στη Γραμματεία του Mεταπτυχιακού ditaf@upatras.gr

 

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ.

Γεώργιος Λ. Θανάσας
Επίκουρος Καθηγητής